Pompoengranola

Ingrediënten voor 12 porties

  • 100g havermoutvlokken
  • 60g pompoenpitten
  • 40g gedroogde cranberry’s of rozijnen
  • 80g pompoenblokjes (diepvries)
  • 30g pindakaas
  • 20g honing
  • 2tl koekkruiden
  • 15g vloeibare kokosolie

Calorieën: 104kcal per portie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de pompoenblokjes ontdooien in een bakje heet water. Giet af.
  4. Doe de pompoenblokjes in een schaaltje met 2 el water en pureer met een staafmixer fijn(er).
  5. Meng in een ander schaaltje de honing, koekkruiden, pindakaas en  kokosolie door elkaar. Voeg dan de pompoenpuree toe en roer nog eens goed.
  6. Meng in een kom de havermout, cranberry’s en pompoenpitten.
  7. Voeg het schaaltje met de natte ingrediënten toe en meng goed.
  8. Lag alles op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
  9. Haal na 15 minuten uit de oven en laat op het aanrecht staan tot de granola knapperig geworden is.
  10. Weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 12 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
  11. Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten