Suikervrije granola

Ingrediënten voor 15 porties

  • 150g havermoutvlokken
  • 100g ongebrande ongezouten noten
  • 10g lijnzaad
  • 10g pompoenpitten
  • 10g gepelde zonnebloempitten
  • 10g geraspte kokos
  • Flinke snuf specerijen (neem koekkruiden of mix bijvoorbeeld: kaneel, nootmuskaat, kardemom, gember, enz.)
  • 2 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop
  • Optioneel: gedroogd fruit en/of cacaonibs

Calorieën: 100kcal per portie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Hak de noten (en eventueel de pitten) fijn(er).
  4. Meng de havermout, noten, zaden, pitten en de geraspte kokos in een grote kom.
  5. Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de agavesiroop in op. Als je vloeibare kokosolie hebt, hoef je het niet op te warmen.
  6. Roer de kruiden door het oliemengsel en giet over het mengsel in de kom. Roer goed door.
  7. Schep het vlokkenmengsel op de bakplaat en spreid goed uit. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Schep tussentijds een paar keer om.
  8. Let op: het kan snel aanbranden. Check dus af en toe of het niet te hard gaat!
  9. Haal de granola uit de oven en weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 15 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
  10. Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten