Carrotcake Granola

Ingrediënten voor 15 porties

  • 150g havermoutvlokken
  • 100g ongebrande ongezouten noten (walnoten/pecannoten past hier het best bij)
  • 10g pompoenpitten
  • 10g gepelde zonnebloempitten
  • 80g geraspte wortel
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kruidnagel
  • 3 el agavesiroop
  • 2 el kokosolie

Calorieën: 82kcal per portie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rasp de wortel met een handrasp of keukenmachine.
  4. Hak de noten (en eventueel de pitten) fijn(er).
  5. Meng de havermout, noten, zaden, pitten en de gerapste wortel in een grote kom.
  6. Roer de kruiden erdoor.
  7. Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de agavesiroop in op. Als je vloeibare kokosolie hebt, hoef je het niet op te warmen.
  8. Roer het oliemengsel ook door het granolamengsel in de kom.
  9. Schep het vlokkenmengsel op de bakplaat en spreid goed uit. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Schep tussentijds een paar keer om.
  10. Let op: het kan snel aanbranden. Check dus af en toe of het niet te hard gaat!
  11. Haal de granola uit de oven en weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 15 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
  12. Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten