Peren-geitenkaas taartje

Ingrediënten voor 2 porties

  • 80 gram (kikkererwten-)meel
  • 2 eieren
  • 100 gram magere kwark
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 peer
  • 2 medjoul dadels
  • 30 gram geitenkaas bolletjes
  • 15 gram walnoten
  • 2 el agavesiroo

Calorieën: 456kcal per portie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet ovenbestendige kommetjes in met wat olie.
  3. Hak de walnoten in stukjes, ontpit de dadel en snijd fijn. Haal het klokhuis uit de peer en snijd ook fijn.
  4. Doe het ei en de kwark in een kom en meng goed. Voeg het meel toe, de kruiden en de helft van de agavesiroop.
  5. Roer dan 2/3 van de geitenkaas balletjes, noten, dadel en peer toe.
  6. Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en doe de rest van het peermengsel er bovenop.
  7. Voeg de andere helft van de agavesiroop toe.
  8. Zet de taartjes 30 minuten in de oven.
  9. Laat even afkoelen voor je aanvalt!

Tip

Ik gebruikte kikkererwtenmeel, maar het kan met allerlei soorten meel!

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten