Don’t call it a dream, call it a plan!

Zoals sommigen van jullie weten, maar niet iedereen, bevind ik mij momenteel in het mooie Kroatië. Dat is voor deze nieuwsbrief even een belangrijk stukje, dus ik leg het kort uit. Ik ben voor (minimaal) 4 maanden als digital nomad door Kroatië aan het reizen in m’n eentje. Elke maand een andere stad, met m’n eigen autootje. Digital nomad betekent dat ik gewoon tijdens het reizen aan het werk ben, want mijn werk is volledig digitaal.

Omdat ik in m’n eentje ben, krijg ik zo immens veel levenslessen in korte periode, dat ik het mooi vind om deze op te schrijven. Zodat ik ze niet vergeet en zodat anderen er misschien ook iets aan hebben. Dus die probeer ik hier samen te vatten. Hoewel het niet heel kort samen te vatten was… de koppeling naar Lizzybox is aan het eind van de nieuwsbrief te vinden. Dus als je geen zin hebt om alles te lezen, lees je alleen de laatste alinea’s😊

Voorbeeld van afbeelding
In m’n eentje een hike aan het maken (met navigatie, ik ken mezelf:))

Don’t call it a dream, call it a plan
Ik krijg vaak de opmerking: ‘wow, hoe durf je dat?’ Nu moet ik zeggen dat het (voor mij) echt niet zo stoer is als het voor sommige mensen lijkt. Ik leef hier namelijk precies hetzelfde leven als in Nederland. Niet meer, niet minder. Wél in een nieuwe omgeving, dus tijdens mijn wandelingen en hardlooptochten heb ik allerlei nieuwe plekken om te ontdekken. Maar de droom om dit te doen ontstond na mijn fietsreis in augustus. Om die droom uit te voeren, moet je dus een plan maken. En dit was het plan: boek 4 huisjes. Kijk of je 4 maanden in een land mag blijven of dat er regels voor zijn. Ga. Maar als je gaat zitten twijfelen maak je je dromen niet waar. Betekent dat dat ik het niet spannend vind? Nee, hoor. Ik heb zoveel spannende momenten gehad. De reis hierheen: ik mocht niet overnachten i.v.m. QR, dus moest in een ruk door. Vond ik spannend. Steeds in m’n eentje nieuwe sportscholen binnenstappen, steeds in m’n eentje koffie drinken, de weg vinden, vreemde kruispunten passeren, vergunning aanvragen bij de politie… allemaal spannend. Maar: maak een plan en doe het. Bij mij was het die reis. Maar dit geldt natuurlijk voor alle dromen.

Laat pijn en eenzaamheid er zijn
In je eentje op reis betekent heus niet dat je nooit eenzaam bent. Maar ook daar kan je weer lessen uit halen. Wat mis je precies? Waarom ben je dan gegaan? Wat was de reden? Ik was de afgelopen jaren mezelf steeds meer kwijt geraakt. Corona, wisseling van jobs, eigen bedrijven opgezet, samenwonen.. ik wist níet meer wat mijn eigen prioriteiten, normen, waarden en grenzen waren. Dat uitte zich in 15 kilo aankomen, geen plezier meer hebben in m’n werk (wel in Lizzybox, altijd gehad, maar m’n andere bedrijf) en een sport burn out. En nu leer ik weer wie ik ben. Ik ben weggegaan om te ontsnappen uit een voor mij vicieuze cirkel. Ik moest hem doorbreken. En dat lukt hier heel goed. Ik ontdek dat pijn uit het verleden naar boven komt, omdat er nu ruimte voor is. Als je alleen bent, hoef je nooit rekening met anderen te houden. Hoef je voor niemand te zorgen. Hoef je op niemands verjaardag te komen. Je hebt echt alle tijd voor jezelf. Je kan dus ook niet goed over je eigen grenzen gaan. Ik zou dat misschien kunnen doen door té veel te sporten of té weinig te gaan eten. Maar dat is niet nodig, want dat doe ik alleen als ik iets moet onderdrukken. En nu mag alles er juist zijn… Hmm. Is dit nog te volgen?

Voorbeeld van afbeelding
Met m’n bolle koppie:) Ok, ok. Ook de verkeerde hoek! Maar wél keihard aan het genieten!

Als je je droomleven leeft, komt alles wat je wil behalen dichterbij
Dat klinkt best gek. Ik ga vér weg. Om mezelf terug te vinden. En m’n doelen komen dichterbij. Lagen die doelen dan hier? Welnee. Deze heeft natuurlijk met m’n vorige ontdekking te maken. Als je alle aandacht voor jezelf hebt, kan je veel beter je doelen zien, voelen en uitvoeren. Er is meer balans en als je in balans bent, lukt het uitvoeren van doelen beter. Moet alles dan een doel hebben in het leven? Nee! Ik probeer juist heel erg met de dag te leven. Maar de dingen die ik ‘moet’ doen op een dag, probeer ik doelgericht te laten zijn. Ik heb een aantal doelen hier.

1.     Zoveel mogelijk in het nu leven
2.    Lekker in m’n vel zitten (figuurlijk)
3.    Lekker in m’n lijf zitten (letterlijk)

In het nu leven is makkelijk. Ik heb namelijk geen idee wanneer ik terug kom. Ik weet ook dat het verleden heel ver weg is en dat de toekomst zó niet in te vullen is, dat ik vrij gemakkelijk in het nu blijf. Dat is waanzinnig! Momenteel uit zich dat in: vrijwel nooit een wekker zetten. Werken op gevoel (wel zin? Geen zin? Vanmorgen of vanavond?). Per dag voelen waar ik zin in heb. Qua eten. Qua vrije tijd. Qua contact met mensen. Qua sporten.

Lekker in m’n vel zitten doe ik natuurlijk door mijn grenzen, normen en waarden terug te vinden. Daar ben ik niet structureel mee bezig, maar ik heb wel een heel aantal boeken/cursussen/meditaties mee die gericht zijn op persoonlijk leiderschap. Voor mezelf, maar ook voor mezelf als business babe.

Lekker in m’n lijf zitten doe ik door elke dag tevreden te zijn en trots in de spiegel te kijken. Já, ik volg trouw m’n Lizzybox menu’s, wat betekent dat ik in een calorie-tekort leef. Maar ik neem mezelf totaal niet kwalijk dat die 15 kilo eraan gekomen is. Ik weet alleen ook dat mijn lijf (en mijn geest) prima in staat zijn om ze er ook weer af te halen. Niet omdat het moet. Maar omdat ik dat wil. Op een gezonde manier. Maar ik moet zeggen dat deze Lisette ook zo z’n voordelen heeft😊 De eerste 4 kilo zijn er nu af. En het is wel fijn dat m’n kleding nu weer lekker zit…

Levenslessen en Lizzybox
Nou, dat waren m’n 3 levenslessen van de afgelopen maand. En al die 3 levenslessen hebben dus ook betrekking op Lizzybox en afvallen. Want:

Don’t call it a dream, call it a plan: zonder plan gaat er geen kilogram vanaf!

Laat pijn en eenzaamheid er zijn: eten, snacken, drinken, enz. kan de pijn onderdrukken. Dus als je stopt met snaaien, kan er best pijn en/of eenzaamheid naar boven komen. Accepteer het. Laat het er zijn. Voel het maar. Het blijft nooit de hele dag. Slechts momentjes op een dag.

Als je je droomleven leeft, komt alles wat je wil behalen dichterbij: als je stappen gaat zetten om jouw droomlijf (wat dat dan ook zijn mag) te bereiken, komt jouw doel élke dag dichterbij. Elke dag 1 stapje. Om uiteindelijk je doel te behalen (of bij te stellen, als je beseft dat je doel niet meer bij je past).

Wil je hier eens over babbelen? Wil je een plan bij jouw droom? Of gewoon even kletsen over wat nou bij jou past? Stuur gerust een berichtje. Ik luister graag…!

Meer van m’n droomleven zien? Volg me dan op instagram

Een gezonde en ontspannen groet,

Lisette de Bruin

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten