Ingrediënten voor 2 porties
- 80 gram (kikkererwten-)meel
- 2 eieren
- 100 gram magere kwark
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 peer
- 2 medjoul dadels
- 30 gram geitenkaas bolletjes
- 15 gram walnoten
- 2 el agavesiroo
Calorieën: 456kcal per portie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet ovenbestendige kommetjes in met wat olie.
- Hak de walnoten in stukjes, ontpit de dadel en snijd fijn. Haal het klokhuis uit de peer en snijd ook fijn.
- Doe het ei en de kwark in een kom en meng goed. Voeg het meel toe, de kruiden en de helft van de agavesiroop.
- Roer dan 2/3 van de geitenkaas balletjes, noten, dadel en peer toe.
- Verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en doe de rest van het peermengsel er bovenop.
- Voeg de andere helft van de agavesiroop toe.
- Zet de taartjes 30 minuten in de oven.
- Laat even afkoelen voor je aanvalt!
Tip
Ik gebruikte kikkererwtenmeel, maar het kan met allerlei soorten meel!