kokoskwarktaart

Kokoskwarktaart met zomerfruit

kokoskwarktaart

Ingrediënten voor 4 porties

Bodem

  • 2 eieren
  • 50g havermeel (of gemalen havermout)
  • 50g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el zoetstof
  • eventueel een scheutje amandelmelk

Kwarklaag

  • 250g magere kwark of Griekse Yoghurt 0%
  • 1 scoop eiwitpoeder kokos
  • 2 blaadjes gelatine

Topping

  • 250g aardbeien
  • 125g blauwe bessen
  • 10g amandelschaafsel

Aantal kcal

273kcal

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180graden. Leg een bakpapiertje over de bodem van een springvorm.
  2. Maal de havermout (als je geen havermeel gebruikt) fijn in de blender of keukenmachine.
  3. Mix de eieren in 6 tot 8 minuten los op hoge snelheid, totdat ze dik en luchtig zijn.
  4. Spatel het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en de zoetstof er doorheen. Als het deeg echt te droog is, voeg dan kleine scheutjes amandelmelk toe totdat er een goed deeg ontstaat.
  5. Verdeel de deeg over de bodem van de springvorm. Druk met je handen goed aan tot het gelijk over de bodem verdeelt is.
  6. Zet de bodem 20 minuten in de oven.
  7. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water en knijp dan goed uit.
  8. Doe 5 el water in een steelpannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer door tot ze opgelost zijn en zet het vuur uit. Laat de gelatine afkoelen.
  9. Voeg het eiwitpoeder toe aan de kwark en roer goed door. Roer dan de gelatine erdoorheen.
  10. Doe de kwark over de gebakken bodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  11. Snijd de taart in 8 punten. Beleg met plakjes aardbei. Stapel 2 puntjes op elkaar. Maak dan af met blauwe bessen en amandelschaafsel.

Tip

Wil je liever geen eiwitpoeder gebruiken? Neem dan kokoskwark en voeg eventueel wat zoetstof toe om hem zoeter te maken.

Havermout is veel goedkoper dan havermeel. Maal je havermout in een blender of keukenmachine en je hebt havermeel!

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten