Seahorse Cheesecake

Seahorse Cheesecake

cheesecake

Ingrediënten voor 8 porties

Bodem

  • 80g dadels (zonder pit) (227kcal)
  • 80g zoute pepsels (309kcal)
  • 50ml amandelmelk (12kcal)

Kwark

  • 300g magere kwark of Griekse Yoghurt 0% (150kcal)
  • 20g eiwitpoeder vanille (100kcal)
  • 80g zuivelspread light (78kcal)
  • 2 tl vanille aroma (32kcal)
  • 4 blaadjes gelatine (28kcal)

Topping

  • 3 chocolaatjes (zeebanket) (212kcal)
  • 5g zoute pepsels (19kcal)

Aantal kcal
146

Recept Seahorse Cheesecake

  1. Doe een bakpapier in een cakevorm.
  2. Leg de dadels 5 minuten in kokend water. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  3. Doe de zoute pepsels in een keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de dadels toe (even uitknijpen). Voeg een scheutje amandelmelk toe, totdat er een deeg ontstaat.
  4. Doe het deeg in het cakeblik en druk met je handen of een lepel glad.
  5. Roer de yoghurt of kwark, het eiwitpoeder, de zuivelspread light en de vanille aroma goed door elkaar.
  6. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe met 5 el water in een steelpannetje. Zet het vuur aan en roer tot de gelatine is opgelost. Roer het gelatinemengsel dan door het yoghurt mengsel.
  7. Giet het yoghurtmengsel ook in het cakeblik en laat 4 uur stijven in de koelkast.
  8. Snijd 2 zeebanket chocolaatjes doormidden en snijd 1 chocolaatje fijn. Doe over de cake.
  9. Kruimel de overige pepsels ook over de cake.

Tip

Wil je liever geen eiwitpoeder gebruiken? Neem dan vanillekwark en voeg eventueel wat zoetstof toe om hem zoeter te maken.

cheesecake
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten