Ingrediënten voor 8 porties
Bodem
- 80g dadels (zonder pit) (227kcal)
- 80g zoute pepsels (309kcal)
- 50ml amandelmelk (12kcal)
Kwark
- 300g magere kwark of Griekse Yoghurt 0% (150kcal)
- 20g eiwitpoeder vanille (100kcal)
- 80g zuivelspread light (78kcal)
- 2 tl vanille aroma (32kcal)
- 4 blaadjes gelatine (28kcal)
Topping
- 3 chocolaatjes (zeebanket) (212kcal)
- 5g zoute pepsels (19kcal)
Aantal kcal
146
Recept Seahorse Cheesecake
- Doe een bakpapier in een cakevorm.
- Leg de dadels 5 minuten in kokend water. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Doe de zoute pepsels in een keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de dadels toe (even uitknijpen). Voeg een scheutje amandelmelk toe, totdat er een deeg ontstaat.
- Doe het deeg in het cakeblik en druk met je handen of een lepel glad.
- Roer de yoghurt of kwark, het eiwitpoeder, de zuivelspread light en de vanille aroma goed door elkaar.
- Knijp de gelatine blaadjes uit en doe met 5 el water in een steelpannetje. Zet het vuur aan en roer tot de gelatine is opgelost. Roer het gelatinemengsel dan door het yoghurt mengsel.
- Giet het yoghurtmengsel ook in het cakeblik en laat 4 uur stijven in de koelkast.
- Snijd 2 zeebanket chocolaatjes doormidden en snijd 1 chocolaatje fijn. Doe over de cake.
- Kruimel de overige pepsels ook over de cake.
Tip
Wil je liever geen eiwitpoeder gebruiken? Neem dan vanillekwark en voeg eventueel wat zoetstof toe om hem zoeter te maken.