Koffiehavermout met kwark en granola

Ingrediënten voor 2 porties

  • 60g havermout
  • 150ml amandelmelk
  • 1 kopje espresso
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl vanille aroma
  • Snuf koekkruiden
  • Snufje zout

Topping

  • 100g magere kwark
  • 2 porties suikervrije granola (zie los recept)

Calorieën: 274kcal per portie

Recept

  1. Zet een kopje espresso.
  2. Doe alle ingrediënten in een steelpan en kook de havermout tot het pap wordt. Het wordt niet zo’n dikke pap als je gewend bent, het blijft wat steviger.
  3. Doe de havermoutpap in 2 kommen, schep er wat kwark op en top af met een portie granola.

Tips

Je kan wat zoetstof toevoegen als je hem zoeter wil.

Je kan prima 2 porties tegelijk maken en de andere in de koelkast bewaren voor de volgende dag!

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten