Havermout-banaan-pannenkoekjes met kiwi

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 40g havermout
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 100ml amandelmelk
  • 1 kiwi
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el kokosolie (uitgeveegd)

Calorieën: 483kcal per portie

Recept

  1. Doe de banaan, ei, havermout, amandelmelk een snufje zout en bakpoeder in de blender en maak er een smeuïg beslag van.
  2. Doe 1 el (kokos)olie in de koekenpan en veeg uit met een keukenrol, zodat de pan wel ingesmeerd is, maar de hoeveelheid olie veel minder is.
  3. Maak 4 a 5 hoopjes in de pan met het beslag. Bak aan beide kanten tot ze gaar zijn. Let op: bak op laag vuur.
  4. Schil ondertussen de kiwi en snijd in plakjes.
  5. Beleg met plakjes kiwi en agavesiroop.

Tip

Je kan 1 tl vanille-aroma of kaneel toevoegen aan het beslag of wat walnoten toevoegen als topping. Tel dan zelf de calorieën.

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten