Haver-chia-ontbijt met kersencompote (overnight)

Ingrediënten voor 1 portie

  • 100g magere kwark
  • 125ml amandelmelk ongezoet
  • 30g havermout
  • 10g chiazaad

Kersencompote

  • 75g kersen (diepvries)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl maizena
  • Snuf kaneel
  • 4 el water

Toppings

  • 5g ongezouten amandelen
  • 5g gepelde zonnebloempitten

Calorieën: 346kcal per portie

Recept

  1. Doe de havermout, het chiazaad, de amandelmelk en de kwark in een kom en roer goed door. Zet een nacht in de koelkast.
  2. Doe de volgende ochtend de kersen in een pannetje en verwarm met 2 el water.
  3. Prak de kersen fijn als ze zacht zijn en doe er nog 2 el water bij. Voeg dan de kaneel, suiker en maizena toe en laat nog even iets indikken.
  4. Hak ondertussen de amandelen en zonnebloempitten fijn(er).
  5. Doe de kersencompote op je haver-chia-ontbijt en top af met amandelen en zonnebloempitten.

Tip

Je kan ook andere noten als topping gebruiken.

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten