Ingrediënten voor 1 portie
- 100g magere kwark
- 125ml amandelmelk ongezoet
- 30g havermout
- 10g chiazaad
Kersencompote
- 75g kersen (diepvries)
- 1 tl suiker
- 1 tl maizena
- Snuf kaneel
- 4 el water
Toppings
- 5g ongezouten amandelen
- 5g gepelde zonnebloempitten
Calorieën: 346kcal per portie
Recept
- Doe de havermout, het chiazaad, de amandelmelk en de kwark in een kom en roer goed door. Zet een nacht in de koelkast.
- Doe de volgende ochtend de kersen in een pannetje en verwarm met 2 el water.
- Prak de kersen fijn als ze zacht zijn en doe er nog 2 el water bij. Voeg dan de kaneel, suiker en maizena toe en laat nog even iets indikken.
- Hak ondertussen de amandelen en zonnebloempitten fijn(er).
- Doe de kersencompote op je haver-chia-ontbijt en top af met amandelen en zonnebloempitten.
Tip
Je kan ook andere noten als topping gebruiken.