Boterham met Griekse yoghurt-walnoot-wortel-crème

Ingrediënten voor 3 porties

  • 150g Griekse Yoghurt 0.0%
  • 1 grote wortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 10g walnoten
  • zout en peper
  • 6 boterhammen

Calorieën: 289kcal per portie

Recept

  1. Rasp de wortel en snijd het teentje knoflook fijn.
  2. Doe 2 el olijfolie in een pan en bak de wortel en knoflook 4-5 minuten op midden hoog vuur. De wortel moet niet bruin worden.
  3. Haal de pan van het vuur en laat de wortel afkoelen.
  4. Doe 150g Griekse yoghurt in een kom. Voeg de wortel toe als hij afgekoeld is.
  5. Breng op smaak met peper en zout. Hak de walnoten fijn. Voeg 10g walnoten toe (kan ook zonder).
  6. Beleg 2 boterhammen met de crème.

Tips

Geen Griekse Yoghurt in huis maar wel magere kwark? Geen probleem, werkt ook!

Meer knoflook? Lekker doen!

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten