Traybake met zalm en patat (of vega)

Traybake met zalm en patat

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 el olijfolie
  • 700g Cela Vita verse friet met schil
  • 310g zalm of 400g vegetarische balletjes
  • 1 courgette
  • 250g champignons
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • ½  tl nootmuskaat
  • ½  tl kurkuma
  • ½  tl chilipeper
  • ½  tl knoflookpoeder
  • ½  tl komijn
  • zout

Calorieën: 502kcal per portie

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Neem een grote ovenplaat of ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
  3. Snijd de courgette in ronde plakken, de tomaten in partjes, de rode ui in ringen en de champignons door midden.
  4. Maak een kruidenmix door alle kruiden te mengen in een kommetje.
  5. Leg de friet in de ovenschaal, verdeel de groenten over de schaal, besprenkel met olijfolie en voeg de kruiden toe. Schep even goed door elkaar.
  6. Zet 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten de schaal nog even goed door.
  7. Haal na 20 minuten de schaal uit de oven, leg de vis of vegetarische balletjes erop en zet nog 10 minuten in de oven.
  8. Haal dan de hele schaal uit de oven, controleer of de vis en balletjes gaar zijn (zet anders nog 5 minuten terug) en verdeel in porties.
  9. Voeg nog wat zout toe naar wens.
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten