Ingrediënten voor 12 porties
- 100g havermoutvlokken
- 60g pompoenpitten
- 40g gedroogde cranberry’s of rozijnen
- 80g pompoenblokjes (diepvries)
- 30g pindakaas
- 20g honing
- 2tl koekkruiden
- 15g vloeibare kokosolie
Calorieën: 104kcal per portie
Recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de pompoenblokjes ontdooien in een bakje heet water. Giet af.
- Doe de pompoenblokjes in een schaaltje met 2 el water en pureer met een staafmixer fijn(er).
- Meng in een ander schaaltje de honing, koekkruiden, pindakaas en kokosolie door elkaar. Voeg dan de pompoenpuree toe en roer nog eens goed.
- Meng in een kom de havermout, cranberry’s en pompoenpitten.
- Voeg het schaaltje met de natte ingrediënten toe en meng goed.
- Lag alles op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
- Haal na 15 minuten uit de oven en laat op het aanrecht staan tot de granola knapperig geworden is.
- Weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 12 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
- Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!