Ingrediënten voor 3 porties
- 150g Griekse Yoghurt 0.0%
- 1 grote wortel
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 10g walnoten
- zout en peper
- 6 boterhammen
Calorieën: 289kcal per portie
Recept
- Rasp de wortel en snijd het teentje knoflook fijn.
- Doe 2 el olijfolie in een pan en bak de wortel en knoflook 4-5 minuten op midden hoog vuur. De wortel moet niet bruin worden.
- Haal de pan van het vuur en laat de wortel afkoelen.
- Doe 150g Griekse yoghurt in een kom. Voeg de wortel toe als hij afgekoeld is.
- Breng op smaak met peper en zout. Hak de walnoten fijn. Voeg 10g walnoten toe (kan ook zonder).
- Beleg 2 boterhammen met de crème.
Tips
Geen Griekse Yoghurt in huis maar wel magere kwark? Geen probleem, werkt ook!
Meer knoflook? Lekker doen!