Ingrediënten voor 1 portie
- 40g havermout
- 300ml water
- ½ blokje groentebouillon
- ½ el olijfolie
- 100g shiitake
- 50g spinazie
- 3 el sojasaus
- 1 ei
- Scheutje azijn
Calorieën: 377kcal per portie
- Snijd de shiitake in reepjes.
- Kook het water in een steelpan en voeg het bouillonblokje toe. Als het blokje is opgelost roer je de havermout toe.
- Laat zachtjes koken tot het een pap is.
- Verhit in een koekenpan de olie en voeg de shiitake toe.
- Voeg na 5 minuten ook de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met wat sojasaus, zout en peper.
- Doe een scheutje azijn in een beker. Vul aan met water.
- Doe hier heel voorzichtig een ei in (je wil het eigeel heel houden).
- Zet 1 á 1 ½ minuut in de magnetron en giet voorzicht af.
- Doe de havermout pap in een kom, voeg de groente en het ei toe en maak af met nog wat sojasaus.
Tip
Goedkopere variant? Neem gewone champignons!