Savory Oats

Ingrediënten voor 1 portie

  • 40g havermout
  • 300ml water
  • ½ blokje groentebouillon
  • ½ el olijfolie
  • 100g shiitake
  • 50g spinazie
  • 3 el sojasaus
  • 1 ei
  • Scheutje azijn

Calorieën: 377kcal per portie

  1. Snijd de shiitake in reepjes.
  2. Kook het water in een steelpan en voeg het bouillonblokje toe. Als het blokje is opgelost roer je de havermout toe.
  3. Laat zachtjes koken tot het een pap is.
  4. Verhit in een koekenpan de olie en voeg de shiitake toe.
  5. Voeg na 5 minuten ook de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met wat sojasaus, zout en peper.
  6. Doe een scheutje azijn in een beker. Vul aan met water.
  7. Doe hier heel voorzichtig een ei in (je wil het eigeel heel houden).
  8. Zet 1 á 1 ½ minuut in de magnetron en giet voorzicht af.
  9. Doe de havermout pap in een kom, voeg de groente en het ei toe en maak af met nog wat sojasaus.

Tip

Goedkopere variant? Neem gewone champignons!

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten