De kracht van stilte, waarmee je alles kan bereiken!

Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf, kijk ik naar vanuit mijn werkhoekje naar de immens grote zee en de zonnestralen die daarin weerspiegelen. Ik heb dan ook mijn Scheveningse plekje tijdelijk ingeruild voor een nomadenbestaan in Kroatië. Ik ga in (minimaal) 4 maanden tijd de kust van Kroatië afreizen, van noord naar zuid. Elke maand heb ik een andere werk-/woonplek in een andere stad. Dit is een hele bewuste keuze geweest. Maar waarom en wat brengt het me op voedingsgebied? Want daar gaat Lizzybox natuurlijk over. Dat ga ik jullie vertellen in deze nieuwsbrief. En mogelijk haal je er zelf ook nog tips uit voor je eigen leven😊

stilte
Pieterpad fietstocht

Toen ik afgelopen augustus in een mindere periode van mijn leven zat (corona-depressie, relatiestruggles, flink aangekomen, niet zo goed weten welke kant ik op wilde), ben ik gaan fietsen. Van Maastricht naar Groningen – het Pieterpad. Zo’n 600km heb ik in stilte afgelegd. Ik heb zo min mogelijk mensen gesproken en zo min mogelijk mijn laptop open gedaan. En ik merkte dat ik vanuit deze stilte heel goed kon bepalen waar mijn lijf en mijn geest behoefte aan hadden. Hierdoor kon ik ook veel beter luisteren naar mijn eigen voedingsadviezen. Want geloof me, ook ik heb heus wel eens moeite om gezond te blijven eten!

Tijdens deze fietstocht besloot ik dat het tijd was om mezelf ruimte te geven. Ruimte, waardoor ik de vrijheid weer kon ervaren. Dat vrijheid belangrijk voor me is, weet ik al een tijd. Ik ben niet voor niets ondernemer geworden. Maar dat de vrijheid zo beperkt voelde door corona, dat is er langzaam ingeslopen.

Dus ik zocht uit naar welke plekken ik wilde. En het werd al gauw duidelijk dat ik de kust wilde afreizen. Dat ik naar Kroatië wilde wist ik al, dat staat al zó lang op mijn lijstje! En ik ben al Kroatisch aan het leren, dus dat kan ik hier goed oefenen. Toen ik de plaatsen uitgekozen had, kon ik de huisjes gaan zoeken. Ik had niet veel eisen, slechts internet en dichtbij zee! Die waren binnen no-time gevonden en zijn hier trouwens spotgoedkoop.

En dan krijg je allerlei kritische stemmen van vrienden en familie. Kan dat wel zomaar? Heb je alles wel uitgedacht? Wat nou als je te weinig inkomen hebt? Is het daar wel veilig? Enz. Maar gelukkig kan ik die stemmetjes altijd vrij goed langs me heen laten gaan. Ik doe (bijna) altijd wat ik voel da tik moet doen en dat deed ik nu weer.

stilte
Plitvice Nationaal Park

En nu zit ik hier alweer een maand! De tijd vliegt. Maar ik ben zóveel rustiger geworden. Het alleen zijn brengt me helemaal terug naar mezelf. In Nederland kon ik echt uren aan de telefoon kon hangen, 10x per week naar de sportschool willen en had ik moeite om mij voor langere tijd te focussen op werk. Dat is allemaal weg. Ik sta op zonder wekker. Dat is sowieso al helemaal geweldig. En ik word gewoon elke dag tussen 7.00 en 7.30 wakker! En dan die vrijheid. Ga ik eerst mediteren, lezen, hardlopen of ontbijten? Welke dagen schijnt de zon het hardst en neem ik dus vrij? Welke dagen werk ik aan welke taak? Daarnaast is het hier ’s avonds gewoon donker en is het nog laagseizoen, dus in de avonden zit ik gewoon heerlijk in m’n huisje, te doen waar ik zin in heb. Ik zie dus weinig mensen en kan volledig zelf bepalen wat ik wanneer ga doen.

Deze vrijheid heeft mij zoveel rust gegeven, dat mijn eetpatroon helemaal als vanzelf gezond is geworden. Ik heb helemaal geen zin in fastfood. 1 koffie per dag is heerlijk, maar genoeg. Ik hoef niet tussendoor te snaaien, ik heb een gebalanceerd weekmenu dat ik heel graag volg. Wat ik dus merk, is dat naast een weekmenu volgen, wat ik altijd al deed met Lizzybox, het heel belangrijk is om een rustig hoofd te hebben! En vanuit dat rustige hoofd heel erg voelen en beseffen wie je daadwerkelijk bent. Daar zit je kracht! Daarmee kan je álles bereiken, waaronder ook afvallen of een gezonde leefstijl creëren!

Dus mocht je prima weten hoe je moet afvallen of je helemaal aan een schema willen houden maar het gaat niet, probeer dan eens te bedenken wat jou onrustig maakt en hoe je daaraan kan werken. Want mentale balans en voeding gaan zó sterk samen!

Wil je meer weten over deze keuze, hoe ik dit geregeld heb of over mijn weekmenu’s en gebalanceerde eetpatroon?

Mail me gerust terug!

Gezonde groet,

Lisette de Bruin

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten