Ingrediënten voor 6 porties rabarbercompote
- 1 bos rabarber (+/-800g)
- 180ml water of sap van 2 sinaasappels
- 225g aardbeien (diepvries)
- 2 tl tot 2 el zoetstof
- Optioneel: sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
Calorieën: 40kcal per portie
Recept
- Was en snijd de rabarber in stukjes van 1 cm.
- Doe samen met het water of sinaasappelsap in een grote soeppan.
- Breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Roer regelmatig door.
- Voeg de aardbeien (en eventueel de sinaasappelrasp) toe na 10 minuten, als de rabarber wat uit elkaar gevallen is.
- Laat nog 10 minuten meekoken. Roer regelmatig door. De rabarber is klaar als het een soort ‘appelmoes’ is.
- Breng op smaak met zoetstof (ik nam 2 tl, je kan ook meer doen naar wens).
- Verdeel in porties (of doe in 1 grote kom)
- Laat de rabarbercompote afkoelen in de koelkast.
Tips
Je kan ook een snuf kaneel aan de rabarber toevoegen!
Je kan de compote ook invriezen in porties.