rabarbercompote

Rabarbercompote

Ingrediënten voor 6 porties rabarbercompote

  • 1 bos rabarber (+/-800g)
  • 180ml water of sap van 2 sinaasappels
  • 225g aardbeien (diepvries)
  • 2 tl tot 2 el zoetstof
  • Optioneel: sinaasappelrasp van 1 sinaasappel

Calorieën: 40kcal per portie

Recept

  1. Was en snijd de rabarber in stukjes van 1 cm.
  2. Doe samen met het water of sinaasappelsap in een grote soeppan.
  3. Breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Roer regelmatig door.
  4. Voeg de aardbeien (en eventueel de sinaasappelrasp) toe na 10 minuten, als de rabarber wat uit elkaar gevallen is.
  5. Laat nog 10 minuten meekoken. Roer regelmatig door. De rabarber is klaar als het een soort ‘appelmoes’ is.
  6. Breng op smaak met zoetstof (ik nam 2 tl, je kan ook meer doen naar wens).
  7. Verdeel in porties (of doe in 1 grote kom)
  8. Laat de rabarbercompote afkoelen in de koelkast.

Tips

Je kan ook een snuf kaneel aan de rabarber toevoegen!

Je kan de compote ook invriezen in porties.

De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten