Eiwitrijke aardbeiencake

Eiwitrijke aardbeiencake

Ingrediënten voor 6 porties

  • 90g havermout
  • 3 eieren
  • 100g (spelt)meel
  • 100g huttenkase
  • 100g aardbeien + 100g aardbeien
  • 1 el bakpoeder
  • 1 scoop whey vanille
  • 1 el zoetstof 

Aantal kcal

  • 193 kcal per plak
  • 1158kcal voor de hele cake

Recept eiwitrijke aardbeiencake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein bakblik in met een keukenpapiertje met olie.
  2. Haal de kroontjes van de aardbeien en maak ze schoon.
  3. Doe 100g aardbeien en de rest van de ingrediënten, behalve het (spelt-)meel in de blender. Maak er een egaal beslag van. Lepel het beslag uit de blender in een kom. Roer beetje bij beetje het (spelt-)meel erdoor. Voeg tenslotte 100g aardbeien in stukjes erdoor.
  4. Giet in het bakblik en zet 30 minuten in de oven.
  5. Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt. Snijd in 6 flinke plakken.

Tips

Lekker met poedersuiker en nog wat extra verse aardbeien.

Eiwitrijke aardbeiencake
Deze eiwitrijke aardbeiencake kan je zowel als ontbijt nemen, maar ook als goed vullend tussendoortje!
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten