Bananoffee taartje

Bananoffee ontbijttaartje

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 portie pangranola (zie los recept op de website)
  • 5g notenpasta (of pindakaas)
  • ½  el kokosolie
  • 2 gedroogde dadels
  • ½ banaan
  • 150g griekse yoghurt 0%
  • 1 blokje pure chocolade (a 4g)
  • 1 blaadje gelatine

Recept Bananoffee taartje

  1. Maak eerst de granola volgens het recept ‘pan granola’.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een klein ovenbestendig schaaltje klaar.
  3. Snijd de dadels fijn.
  4. Doe de kokosolie in een steelpannetje en los de notenpasta erin op. Roer dan de fijngesneden dadel erdoor.
  5. Roer het kokosoliemengsel door de granola.
  6. Doe het mengsel in een klein ovenschaaltje en zet 15 minuten in de oven.
  7. Leg het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Knijp goed uit en los het blaadje dan op in 2 el kokend water.
  8. Roer het gelatinemengsel door de yoghurt.
  9. Snijd de banaan in plakjes. Leg wat plakjes over de bodem van het taartje. Voeg dan het yoghurtmengsel toe en top af met weer een laagje banaan.
  10. Snijd het chocoladeblokje heel fijn en strooi over je taartje.

Tips

Je kan ook een grote taart maken en dan in porties snijden. Verhoog dan de ingrediënten met het aantal porties dat je maakt.

Meer eiwit? Voeg een schepje eiwitpoeder toe aan de kwark (bananensmaak).

Nog andere granola in huis? Kan ook prima!

bananoffee
De lekkerste maaltijden

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten