Ingrediënten voor 6 porties
- 90g havermout
- 3 eieren
- 100g (spelt)meel
- 100g huttenkase
- 100g aardbeien + 100g aardbeien
- 1 el bakpoeder
- 1 scoop whey vanille
- 1 el zoetstof
Aantal kcal
- 193 kcal per plak
- 1158kcal voor de hele cake
Recept eiwitrijke aardbeiencake
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een klein bakblik in met een keukenpapiertje met olie.
- Haal de kroontjes van de aardbeien en maak ze schoon.
- Doe 100g aardbeien en de rest van de ingrediënten, behalve het (spelt-)meel in de blender. Maak er een egaal beslag van. Lepel het beslag uit de blender in een kom. Roer beetje bij beetje het (spelt-)meel erdoor. Voeg tenslotte 100g aardbeien in stukjes erdoor.
- Giet in het bakblik en zet 30 minuten in de oven.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt. Snijd in 6 flinke plakken.
Tips
Lekker met poedersuiker en nog wat extra verse aardbeien.