Ingrediënten voor 15 porties
- 150g havermoutvlokken
- 100g ongebrande ongezouten noten (walnoten/pecannoten past hier het best bij)
- 10g pompoenpitten
- 10g gepelde zonnebloempitten
- 80g geraspte wortel
- 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl kruidnagel
- 3 el agavesiroop
- 2 el kokosolie
Calorieën: 82kcal per portie
Recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rasp de wortel met een handrasp of keukenmachine.
- Hak de noten (en eventueel de pitten) fijn(er).
- Meng de havermout, noten, zaden, pitten en de gerapste wortel in een grote kom.
- Roer de kruiden erdoor.
- Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de agavesiroop in op. Als je vloeibare kokosolie hebt, hoef je het niet op te warmen.
- Roer het oliemengsel ook door het granolamengsel in de kom.
- Schep het vlokkenmengsel op de bakplaat en spreid goed uit. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Schep tussentijds een paar keer om.
- Let op: het kan snel aanbranden. Check dus af en toe of het niet te hard gaat!
- Haal de granola uit de oven en weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 15 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
- Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!