Ingrediënten voor 15 porties
- 150g havermoutvlokken
- 100g ongebrande ongezouten noten
- 10g lijnzaad
- 10g pompoenpitten
- 10g gepelde zonnebloempitten
- 10g geraspte kokos
- Flinke snuf specerijen (neem koekkruiden of mix bijvoorbeeld: kaneel, nootmuskaat, kardemom, gember, enz.)
- 2 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
- Optioneel: gedroogd fruit en/of cacaonibs
Calorieën: 100kcal per portie
Recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten (en eventueel de pitten) fijn(er).
- Meng de havermout, noten, zaden, pitten en de geraspte kokos in een grote kom.
- Verwarm in een steelpan de kokosolie en los daar de agavesiroop in op. Als je vloeibare kokosolie hebt, hoef je het niet op te warmen.
- Roer de kruiden door het oliemengsel en giet over het mengsel in de kom. Roer goed door.
- Schep het vlokkenmengsel op de bakplaat en spreid goed uit. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Schep tussentijds een paar keer om.
- Let op: het kan snel aanbranden. Check dus af en toe of het niet te hard gaat!
- Haal de granola uit de oven en weeg het geheel af. Deel het totaalgewicht door 15 en onthoud hoeveel gram 1 portie is of schrijf het op!
- Doe alles in een goed afsluitbare pot en je granola is een maand houdbaar!